Vraag & Antwoord: Diefstal

31 okt 2018 - (Nieuwsbrief DFT, De Financiële Telegraaf, 30-10-2018)

Vraag & Antwoord: Diefstal

Sinds kort hebben we dagelijks een onverklaarbaar kastekort van circa €10. Na wat speurwerk weten we bijna zeker dat één van de medewerkers het geld in zijn zak steekt. We overwegen ontslag op staande voet, maar we willen graag eerst weten wat zijn tegenacties kunnen zijn.

Het ‘bijna zeker weten’ is gevaarlijk bij een ontslag op staande voet. Als de werknemer een plausibele andere uitleg heeft voor de verdwijning van het geld, dan kan het ontslag op staande voet van tafel gaan. Een werknemer heeft dan twee mogelijkheden.

Optie één is dat de werknemer wel protesteert tegen het ontslag, maar niet meer bij de werkgever wil werken. Hij kan de rechter dan vragen om aan hem schadevergoeding, de transitievergoeding en een billijke vergoeding toe te kennen.

De tweede optie is dat de werknemer aan de rechter vraagt om het ontslag te vernietigen. Als de rechter dat verzoek toewijst, dan is het dienstverband nooit beëindigd. De werknemer heeft recht op loondoorbetaling en hij zal ook weer tot het werk toegelaten moeten worden. Voor beide opties geldt dat de werknemer wel binnen twee maanden na het ontslag bij de rechter moet aankloppen, anders is zijn kans verkeken.

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht