Meer tijd voor afhandeling minipensioen

24 okt 2018 - (Nieuwsbrief DFT, De Financiële Telegraaf, 20-10-2018)

Meer tijd voor afhandeling minipensioen

Pensioenuitvoerders krijgen een half jaar langer de tijd om pensioenen kleiner dan €2 per jaar af te kopen. Dat heeft een Kamermeerderheid beslist. De minipensioentjes zouden eigenlijk per 1 januari 2019 komen te vervallen, maar pensioenuitvoerders geven aan te weinig tijd te hebben om alle aanvragen voor het afkopen hiervan op tijd af te handelen. Zij krijgen hier nu tot 1 juli 2019 de tijd voor.

Deelnemers moeten wel voor 31 december 2018 aangeven dat zij hun minipensioen willen laten afkopen. Of je een minipensioen hebt, zie je op mijnpensioenoverzicht.nl. Je kunt vervolgens je pensioenuitvoerder vragen het uit te betalen. Die heeft dan dus tot juli de tijd om dat te regelen.

Bericht 19-6-2018: Pensioenfondsen mogen vanaf 2019 heel kleine pensioenen, van maximaal €2 per jaar, laten vervallen. Wie zijn minipensioen graag wil behouden, moet zelf in actie komen.

Dat maakt het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid bekend. Er komen nieuwe regels voor de heel kleine pensioenen, omdat de administratiekosten daarvoor heel hoog zijn, terwijl ze de deelnemers nauwelijks wat opleveren. Pensioenfondsen krijgen daarom de mogelijkheid om de kleine pensioenen te schrappen.

Wie zijn pensioen wil houden, moet zelf voor 1 januari 2019 contact opnemen met de pensioenuitvoerder om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Het kan bijvoorbeeld een optie zijn om het opgebouwde minipensioen op je bankrekening te laten storten. Op de site mijnpensioenoverzicht.nl kan u zien of u zelf ook zo’n heel kleine spaarpot voor de oude dag ergens hebt staan.

Kleine pensioenen overgeheveld

Ook de regels voor pensioenen tussen €2 en €474,11 (bruto) per jaar veranderen. Pensioenuitvoerders mogen deze pensioenen overhevelen naar de uitvoerder waar u op dat moment pensioen opbouwt.

 

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht