MKB trekt van leer tegen schrappen dividend-taks

06 sep 2018 - (Nieuwsbrief DFT, De Financiële Telegraaf, 04-09-2018)

MKB trekt van leer tegen schrappen dividend-taks

Het kabinet zou er beter aan doen om het geld dat nu naar de aandeelhouders van grote multinationals gaat te gebruiken voor de verlaging van sociale lasten van werkgevers en werknemers. Dan profiteren werkenden omdat zij netto meer overhouden van hun brutosalaris.

Dat zegt Jacco Vonhof, de nieuwe voorzitter van werkgeversorganisatie MKB-Nederland, desgevraagd in een exclusief interview met deze krant. „Ik vind die afschaffing van de dividendbelasting een onzinnig verhaal. Ik begrijp het helemaal niet”, zegt de MKB-voorman.

Over afschaffing dividendbelasting

Tot nu toe hield MKB-Nederland zich op de vlakte over de afschaffing van de dividendbelasting. Zusterorganisatie VNO-NCW is hier namelijk hartstochtelijk voorstander van. En de twee werkgeversorganisatie kozen er tot nu toe voor elkaars lobby te steunen. Wel sprak MKB zich uit tegen het afwentelen van de tegenvaller op deze maatregel op het midden- en kleinbedrijf.

Met de komst van de nieuwe voorzitter wordt dat anders. „Als er een maatregel in het nadeel van het MKB dreigt uit te vallen, dan is het aan mij om daartegen te strijden. Zo hard als ik kan”, zegt Vonhof, oprichter van schoonmaakbedrijf Novon waar 2000 mensen werken. „Betekent dat dat de voorzitter van MKB en de voorzitter van VNO het af en toe een keer heel erg hartgrondig met elkaar oneens zijn? Ja, dat zal.”

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht