Vraag & Antwoord: Walgelijk figuur!

22 aug 2018 - (Nieuwsbrief DFT, De Financiële Telegraaf, 21-08-2018)

Vraag & Antwoord: Walgelijk figuur!

Wij zijn in een discussie verzeild geraakt met een medewerkster over de invulling van haar functie. Nu heb ik een mail gekregen van haar partner. Ik zou een ‘walgelijk figuur’ zijn en woorden van gelijke strekking die niet voor herhaling vatbaar zijn.

De mail eindigt met “Als je maar niet denkt dat je hiermee wegkomt, L*L!”. Daarnaar gevraagd zegt de werkneemster dat zij niet van de berichten of de inhoud daarvan op de hoogte was en dat ze met haar partner zal praten.

Vervolgens heb ik een slap excuus gekregen. Ik hoef dit toch niet zomaar te pikken? Is dit reden voor ontslag?

Hoewel de partner van de werkneemster zich uiteraard van dit soort uitlatingen dient te onthouden, is dit alleen geen geldige reden voor ontslag van de werkneemster. Dat geldt zeker nu de werkneemster aangeeft dat zij niet van de berichten op de hoogte was.

De werkneemster kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor het gedrag van haar partner, tenzij de partner in haar opdracht heeft gehandeld. Maar daarvan is in dit geval geen sprake.

Nu de partner ook nog zijn excuses heeft gemaakt, kennelijk wel in opdracht van de werkneemster, valt haar hierin niets te verwijten.

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht