Vraag & antwoord: Geen contact

05 jun 2018 - (Nieuwsbrief DFT, De Financiële Telegraaf, 05-06-2018)

Vraag & antwoord: Geen contact

Een medewerker is sinds 21 maart jl. zonder enig bericht niet meer op zijn werk verschenen. We hebben hem gebeld, (aangetekend) aangeschreven, geappt, gemaild en zijn geregeld bij hem aan de deur geweest. We hebben zelfs zijn moeder en zus gebeld met het verzoek om aan hem te vragen ons te bellen. Allemaal tevergeefs. We krijgen geen contact. Kunnen wij het dienstverband beëindigen?

Waarschijnlijk wel. Beëindiging in onderling overleg gaat in dit geval niet, omdat overleg niet mogelijk is. Dan blijven twee opties over: ontslag op staande voet en ontbinding via de rechter. Ontbinding via de rechter zal wel lukken. De werknemer geeft er immers weinig blijk van dat hij waarde hecht aan zijn dienstverband. De kans bestaat wel dat de rechter een transitievergoeding aan de werknemer toekent.

De optie van ontslag op staande voet is wat spannender. De werknemer heeft twee maanden de tijd om daar bezwaar tegen te maken. Als hij dat doet, volgt alsnog een procedure of kan wellicht een beëindigingsovereenkomst gesloten worden. Maar reageert hij ook niet op het ontslag op staande voet, dan is het na twee maanden ook echt klaar.

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht