Nederlandse bonden willen niet over op vierdaagse werkweek

12 jun 2018 - (AD, Algemeen Dagblad, 08-06-2018)

Nederlandse bonden willen niet over op vierdaagse werkweek

De Belgische vakbond ABVV vindt een vierdaagse werkweek lang zat. Let wel, zonder een euro in te leveren. In Nederland zijn de bonden nog niet zo ver.

32 uur per week werken als nieuwe Belgische standaard: de vakbond ABVV ziet het wel zitten. Immers, de voordelen van een vierdaagse werkweek zijn legio, aldus de tweede vakbond van onze zuiderburen. De werkloosheid verdwijnt als sneeuw voor de zon en (jonge) gezinnen hoeven zich niet langer in allerlei bochten te wringen om hun kinderen groot te brengen. De vakbond gaat het voorstel voor een 32-urige in plaats van 38-urige werkweek komend najaar op tafel leggen bij de werkgevers.

Concreet hoopt de vakbond dat er in de toekomst minder lang gewerkt hoeft te worden. Dat kan door bijvoorbeeld bepaalde groepen een kortere werkweek te geven of te starten met een 35-urige werkweek. De voorkeur van de socialistische vakbond gaat uit naar een werkweek van vier dagen. ,,Een vierdaagse werkweek is het best voelbaar voor de werknemer en verplicht de werkgever tot het aannemen van nieuwe mensen. Ook woon-werkverkeer kan zo worden ingeperkt'', aldus Jean-Marie De Baene, hoofd van de ABVV-studiedienst.

Lang niet enthousiast

In Nederland worden de voordelen van de vierdaagse werkweek lang niet zo enthousiast omarmd als bij onze zuiderburen. Het CNV, in grootte onze tweede vakbond, laat weten dat het de hele oproep niet begrijpt. Volgens de bond hebben werknemers die tijdelijk minder uren willen werken vanwege de balans tussen werk en privé daar nu ook al voldoende mogelijkheden voor.

De FNV kijkt iets positiever tegen het initiatief aan, maar wil toch eerst de discussie bij onze zuiderburen afwachten, voordat zij ook in Nederland stappen neemt. ,,We zien dat het van belang is om werk en privé beter te combineren en we zijn benieuwd hoe onze leden over een 32-urige werkweek denken'', aldus een woordvoerder. ,,De inzet is om het mogelijk te maken en in sommige sectoren ligt dit onderwerp op tafel.''

In 2015 pleitte Martijn van Dam, van toenmalige regeringspartij PvdA, al voor een vierdaagse werkweek van 36 uur (vier keer negen uur). ,,Bijna niemand wil alleen maar werken en verder nergens tijd voor hebben. Die ratrace waar je maar niet uitkomt. Daarom moet vier dagen werken normaal worden, zodat je een dag overhoudt voor andere belangrijke zaken'', zei hij destijds. Werkgevers en werknemers zouden afspraken moeten maken voor een fatsoenlijk loon voor een kortere werkweek. Van Dams voorstel bleek een papieren tijger toen hij zelf aantrad als (drukbezet) staatssecretaris en ervan afzag een zogenoemde 'pappadag' te claimen.

Werkgever betaalt mee

Het inleveren van loon voor meer vrije tijd is overigens niet aan de orde bij het voorstel van de Belgische vakbond. Toekomstige loonsverhogingen kunnen eventueel wel worden aangewend om de collectieve arbeidsduurvermindering mee te financieren, maar ook de werkgever zal mee moeten betalen, volgens het plan van de ABVV.

De vakbond beseft dat niet overal applaus volgt op het voorstel, bijvoorbeeld van werkgevers. ,,We gaan inderdaad tegen de stroom in door collectief minder te werken. Maar op bedrijfsniveau levert een arbeidsduurvermindering ook heel wat voordelen op. Er is minder ziekteverzuim, een hogere productiviteit. We moeten kijken naar het totale plaatje'', meent De Baene. ABVV zegt ook niet alleen te staan. ,,Er bestaat een maatschappelijke beweging die een werkbare en een genderneutrale loopbaan ondersteunt.''

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht