Vraag & Antwoord: Jubileum

06 mrt 2018 - (Nieuwsbrief DFT, De Financiële Telegraaf, 06-03-2018)

Vraag & Antwoord: Jubileum

Mijn allereerste medewerker is volgend jaar 12,5 jaar in dienst. Heeft hij nog recht op een jubileumuitkering of zoiets?

Of een jubilerende werknemer aanspraak kan maken op een jubileumuitkering hangt af van zijn arbeidsvoorwaarden. Er is geen wettelijk recht op een uitkering. In een arbeidsovereenkomst, arbeidsvoorwaardenreglement of cao kan wel een jubileumregeling zijn opgenomen. Meestal staat daarin dat een werknemer met een bepaald aantal dienstjaren één of meerdere maandsalarissen krijgt of een deel daarvan. Deze uitkeringen zijn bijna altijd fiscaal belast. Dat is anders bij een 25- en een 40-jarig jubileum. Dan mag een werkgever één maandsalaris aan de werknemer onbelast uitkeren. Voor een fiscaal vriendelijke jubileumuitkering kan ook de vrije ruimte in de werkkostenregeling worden gebruikt.

Het belonen van een medewerker kan ook anders dan met een financiële verrassing. Zo zijn er bedrijven die hun jubilerende medewerker één of meerdere vrije dagen geven. Een bos bloemen, dinerbon of taart kan ook. Een uitje met zijn lief, een etentje met zijn afdeling of jubileumfeestje is ook een leuke geste.

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht