Dag van de Arbeid 1 mei 2018

13 mrt 2018 - FNV

Dag van de Arbeid 1 mei 2018

 undefined

undefined

Op dinsdag 1 mei a.s. vieren we De Dag van de Arbeid in Den Haag. Demonstreer mee voor meer zekerheid en echte banen. Laat werkgevers en politiek weten dat het anders moet!

IS DAT NODIG?
Jazeker. Door politieke keuzes is onzeker werk goedkoper dan een vaste baan. Hierdoor groeit het aantal onzekere banen maar door.

De werkdruk blijft stijgen. Omdat alles steeds goedkoper moet. Omdat je meer werk moet doen met minder collega’s.

De belasting op je dagelijkse boodschappen gaat omhoog, terwijl buitenlandse aandeelhouders een cadeautje van 1,4 miljard krijgen.

De winsten stijgen, maar de lonen van werknemers blijven achter. Dat is niet eerlijk. Dat heeft grote gevolgen voor ons allemaal. Voor ons inkomen, ons pensioen, onze zekerheid. Het is tijd voor een eerlijke verdeling van winst. Het is tijd voor meer zekerheid en echte banen!

WAT KUN JIJ DOEN?
De FNV heeft laten zien samen met mensen de samenleving te kunnen veranderen. Denk aan de strijd voor de 8-urige werkdag, doorbetaling bij ziekte, de kinderopvang of recent nog met de verhoging van het minimumjeugdloon voor jongvolwassenen.

Als we samen een vuist maken kunnen we alles veranderen wat we willen. Zodat iedereen in Nederland gaat profiteren. Daarom lopen we op 1 mei a.s., de wereldwijde Dag van de Arbeid, een mars door Den Haag, de stad waar de regering en de werkgevers zitten. Daarom vragen we jou ook te komen naar het Malieveld. Samen met je collega’s, je gezin, je familie en vrienden!

undefined

GRATIS MET NS VOOR FNV-LEDEN

FNV-leden en hun kinderen t/m 14 jaar reizen gratis met NS. Je gratis treinkaartje vraag je aan bij het aanmelden.

Meld je hier aan

 

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht

1 reactie

kees nieuwenhuijs schreef op 24-04-2018

dit is een prachtige vervolg actie op alle voorgaande, ik was er bij bij de bexzetting van de de nederlandse bank, ik jheb ook 150 posters uitgedeeld en opgehangen bij het gemeent vervoer bedrijf in de tram, bus en metro huisjes. ik was gisteren bij een bijeenkomst van amsterdam lokaal, en daar hhorde ik dat enkele mensen al hun trein kaartje hebben gehad en ik heb het nog niet, dus mijn vraag is wanner krijg ik die, ik heb mij al opgegeven op 24/3/18. dank u kees nieuwenhuijs