Vraag & Antwoord: Liefde op de werkvloer

13 feb 2018 - (Nieuwsbrief DFT, De Financiële Telegraaf, 13-02-2018)

Vraag & Antwoord: Liefde op de werkvloer

Ik ben er achter gekomen dat twee van mijn werknemers een relatie met elkaar hebben, daar ben ik niet blij mee. Kan ik iets doen? 

Een werkgever kan een werknemer niet opleggen met wie hij privé omgaat. Het liefdesleven en de relaties van werknemers behoren tot hun privédomein dat wordt beschermd door de grondwet. De werkgever mag zich daar in principe niet mee bemoeien.

Er zijn uitzonderingen. Zo mag de werkgever wel afspreken dat werknemers een liefdesrelatie, die invloed heeft of kan hebben op het werk, melden. Dat geldt ook voor relaties die werknemers aanknopen met een zakenrelatie of een concurrent.

Als door de relatie problemen in de werkverhoudingen ontstaan, mag de werkgever ingrijpen. Daarbij moet hij kiezen voor de minst ingrijpende maatregel, bijvoorbeeld overplaatsing als dat kan, in plaats van ontslag.

Een werkgever moet zelfs ingrijpen als de liefde van één kant komt en de verliefde werknemer zich daarbij weigert neer te leggen. Een werkgever is verplicht een veilige en gezonde werkplek te bieden. Hij moet zijn personeel beschermen tegen ongewenste intimiteiten en andere psychosociale arbeidsbelasting.

 

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht