Vraag & Antwoord: Stormschade

23 jan 2018 - (Nieuwsbrief DFT, De Financiële Telegraaf, 23-01-2018)

Vraag & Antwoord: Stormschade

Met de storm van vorige week is er een boom op de auto van één van onze secretaresses gevallen. De auto is total loss. De verzekering betaalt alleen de dagwaarde van de auto en daar kan ze geen nieuwe van kopen. Kan ik haar helpen met een lening of zoiets?

Ja, dat kan. Een werkgever kan een werknemer een personeelslening geven. Vaak wordt bij zo’n lening rente en aflossing ingehouden op het maandelijkse loon. Waar wel op gelet moet worden is dat het loon niet onder een bepaald minimum komt als de rente en aflossing op het loon in mindering wordt gebracht. De fiscus wil bovendien dat de werkgever een bepaald minimumpercentage rente in rekening brengt bij de werknemer, dus overleg met de accountant is aan te raden.

Een andere mogelijkheid is het betalen van een voorschot. Een werkgever kan bijvoorbeeld alvast het vakantiegeld dat normaal gesproken in mei wordt uitbetaald, aan de werkneemster uitbetalen.

Als de werkneemster nog veel vakantiedagen heeft, dan zou ook nog een deel van de vakantiedagen aan haar kunnen worden uitbetaald. Let op! Dat mogen alleen de bovenwettelijke dagen zijn, niet de wettelijke vakantiedagen.

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht