Vraag & Antwoord: Ouderschapsverlof

09 jan 2018 - (Nieuwsbrief DFT, De Financiële Telegraaf, 09-01-2018)

Vraag & Antwoord: Ouderschapsverlof

Begin september hebben we een nieuwe manager aangenomen. We zijn tevreden over hem, maar nu heeft hij vorige week ineens ouderschapsverlof voor twee dagen per week aangevraagd om voor zijn dochters te zorgen. Mag ik die aanvraag weigeren?

Nee, dat mag niet. Iedere ouder met een kind dat jonger is dan 8 jaar heeft het recht om ouderschapsverlof op te nemen. Dit mag een werkgever niet weigeren. In de wet staat wel de mogelijkheid om de door de werknemer gewenste invulling van het verlof in overleg met de werknemer te wijzigen. Hiervoor moet echter een ’zwaarwegend bedrijfs- of dienstbelang’ aanwezig zijn. Daarvan is in de praktijk zelden sprake. Zo geldt het ontbreken van goede vervanging bijvoorbeeld niet als zwaarwegend bedrijfs- of dienstbelang. Ook problemen in de uitvoering van projecten waar de werknemer aan werkt levert in principe geen zwaarwegend bedrijfs- of dienstbelang op.

Eventueel kan wel in goed overleg met de werknemer worden afgesproken dat hij tijdens het ouderschapsverlof een andere functie krijgt. Na afloop van het verlof moet hij zijn eigen functie dan wel weer terugkrijgen.

 

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht