Vraag & Antwoord: Oud of nieuw?

19 dec 2017 - (Nieuwsbrief DFT, De Financiële Telegraaf, 19-12-2017)

Vraag & Antwoord: Oud of nieuw?

Een van onze medewerkers bereikt in juli de pensioengerechtigde leeftijd. Hij wil blijven werken en wij houden hem graag aan boord. Moeten we zijn oude contract laten doorlopen of moeten we een nieuw contract aangaan?

Dat ligt eraan of in de arbeidsovereenkomst of cao een pensioenontslagbeding staat – een bepaling waarin staat dat de arbeidsovereenkomst bij het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd automatisch eindigt. Is dat niet het geval, dan is het vaak verstandig om het oude dienstverband te laten doorlopen. De werkgever houdt dan de mogelijkheid om de arbeidsovereenkomst te beëindigen wegens ‘het bereikt hebben van de pensioenleeftijd’. Hij heeft dan geen medewerking van het UWV of een rechter nodig. De opzegtermijn is één maand en een transitievergoeding hoeft niet te worden betaald.

Als in de arbeidsovereenkomst of cao wel staat dat het dienstverband eindigt op de pensioengerechtigde leeftijd, is een nieuw tijdelijk contract het verstandigst. Als de werknemer gewoon doorloopt, ontstaat namelijk een nieuw vast dienstverband. Dat dienstverband is minder makkelijk te beëindigen.

 

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht