Vraag & Antwoord: Concreet

14 dec 2017 - (Nieuwsbrief DFT, De Financiële Telegraaf, 12-12-2017)

Vraag & Antwoord: Concreet

Wij willen afscheid nemen van een medewerker wegens disfunctioneren. In zijn functieomschrijving staat dat hij zich representatief en fatsoenlijk moet kleden, zich vriendelijk en voorkomend moet gedragen en zo veel mogelijk klanten binnen moet halen. Hij doet geen van alle.

Voor ontslag is het veel te vroeg. Eerst moet aan de werknemer precies duidelijk gemaakt worden wat hij verkeerd doet. Deze functieomschrijving leent zich daar niet voor. Immers voor de ene is representatief en fatsoenlijk kleden een kostuum met stropdas, voor een ander een spijkerbroek met glittershirt. Dat geldt ook voor de omschrijving ‘vriendelijk en voorkomend gedragen’. De een vindt het netjes om iedereen met u aan te spreken. De ander vindt dat afstandelijk en vindt een joviale houding ‘vriendelijk’.

Allereerst moet dus concreet worden gemaakt wat van de werknemer wordt verwacht. Bijvoorbeeld dat hij een pantalon met overhemd draagt, dat hij altijd u zegt totdat mensen aangeven dat ze het anders willen en dat hij wekelijks minimaal vier klanten binnenhaalt. Als hij dan niet doet wat van hem wordt gevraagd, dan kan hij daar op worden aangesproken.

 

 

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht