’Nederland blokkeert belastingontwijking’

14 dec 2017 - (Nieuwsbrief DFT, De Financiële Telegraaf, 05-12-2017)

’Nederland blokkeert belastingontwijking’

Nederland zou belastingontwijking door bands zoals de Rolling Stones en bedrijven blijven toestaan.

Nederland zou de aanpak van belastingontwijking in Europa vertragen, terwijl het vorige kabinet beweerde bedrijven aan te pakken.

Dat concluderen belastingexperts op basis van DE notulen van een speciale Europese werkgroep tegen belastingontwijking die de NOS in handen zegt te hebben. De praktijken zouden zeker afgelopen zomer nog gespeeld hebben.

Ondanks alle beloften behoort Nederland nog tot de zogeheten coalition of the unwilling, de groep die bewust vertraagd met de aanpak van belastingconstructies, zo meldden dinsdag diplomatieke bronnen in Brussel tegen de NOS.

Niet herkend

Dergelijke landen zouden volgens dezelfde bronnen onderling afspraken maken over wie welk dossier blokkeert.

In een reactie meldde staatssecretaris Snel (Financiën) de aanpak niet te herkennen. Nederland keert zich volgens de bewindsman actief tegen praktijken van belastingontwijking opgetuigd door belastingkantoren en bedrijven om daarmee wereldwijd zo weinig mogelijk belasting te betalen.

De Europese Commissie doet onderzoek naar de belastingontwijking en -ontduiking die blijkt uit de Panama Papers, de vorig jaar onthulde dataset.

 

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht