Groen licht voor overdracht Presikhaaf Bedrijven naar Scalabor

28 dec 2017 - (website de Gelderlander 22-12-2017)

Groen licht voor overdracht Presikhaaf Bedrijven naar Scalabor

Presikhaaf Bedrijven gaat per 1 januari over naar het nieuwe werkbedrijf  Scalabor B.V. Dat heeft het algemeen bestuur van de voormalige sociale werkvoorziening vrijdagmiddag jl. besloten. 

De overname garandeert de werkgelegenheid van ruim 2.700 medewerkers met een SW-dienstverband bij Presikhaaf Bedrijven, zo laat het bestuur weten. Scalabor zorgt voortaan voor de begeleiding en ondersteuning van de medewerkers. De gemeenschappelijke regeling van tien gemeenten in Midden-Gelderland blijft verantwoordelijk voor de werkgelegenheid van de mensen. 

Rust na crisis

Met de overname door Scalabor keert de rust terug bij Presikhaaf Bedrijven. Vorig jaar vlak voor de kerst heerste er nog een crisissfeer na het afblazen van de overname door GoedWerkt. 

De Ondernemingsraad zegde toen zelfs het vertrouwen op in het bestuur van de werkvoorziening. De gemeente Arnhem nam daarna het heft in handen en stuurde aan op de oprichting van een eigen werkbedrijf. Dat leidde uiteindelijk tot de oprichting van Scalabor. Sommige gemeenten verklaarden aanvankelijk dat ze een eigen werkbedrijf overwogen. Dat is nooit van de grond gekomen.

 

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht