Doesburg vraagt Scalabor om werkplekken in de buurt

28 dec 2017 - (website de Gelderlander 20-12-2017)

Doesburg vraagt Scalabor om werkplekken in de buurt

Doesburg vraagt Scalabor om werkplekken in de buurt. Inwoners van het stadje die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben, zouden dichtbij huis trainingen moeten kunnen volgen en ervaring op de werkvloer moeten kunnen opdoen. Het college en de gemeenteraad doen een oproep aan Scalabor om dat mogelijk te maken.

Scalabor is de opvolger van Presikhaaf Bedrijven. Dat werkvoorzieningschap leed elk jaar vele miljoenen euro's verlies. Omdat het werkbedrijf voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt een gemeenschappelijke regeling is, moesten tien regiogemeenten - waaronder Doesburg, Duiven, Westervoort en Zevenaar - steevast de portemonnee trekken.

Werkbedrijf

Daarop heeft Arnhem een eigen werkbedrijf opgericht, Scalabor. De gemeenten rond de stad gaan werk en trajecten bij Arnhem inkopen. De banen van de 2.591 medewerkers van Presikhaaf Bedrijven zijn daarmee zeker gesteld. 

Omdat Scalabor in Arnhem is gevestigd en de meeste medewerkers  - iets meer dan de helft - uit die stad komt, ligt het accent daar. Maar voor Doesburgers met een arbeidshandicap - of het nu lichamelijk of psychisch is - is Arnhem ver. ,,Daarom hebben het college en de gemeenteraad gevraagd of dat ook dichterbij Doesburg kan worden georganiseerd", zegt de woordvoerster van Doesburg.

Beperkt

Het Hanzestadje is zich ervan bewust dat niet altijd een opleidingsplaats of werkplek in de buurt gevonden kan worden. ,,Omdat de mogelijkheden op werk binnen en in de buurt van Doesburg beperkt zijn", zegt de woordvoerster. ,,Dat betekent dat Doesburgers wellicht meer moeten reizen omdat op andere plaatsen in de regio meer werk voorhanden is."

 

 

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht