Vraag & Antwoord: Stoptober

03 okt 2017 - (Nieuwsbrief DFT, De Financiële Telegraaf, 03-10-2017)

Vraag & Antwoord: Stoptober

Een aantal rokers binnen mijn bedrijf doet mee met ‘Stoptober’; zij willen graag van het roken af. Niet-rokers irriteren zich steeds meer aan de rooklucht en de rookpauzes van de rokers. Ik zou mijn bedrijf best graag rookvrij willen hebben, kan dat?

Ja, dat kan. Een werkgever mag binnen zijn bedrijf een algeheel rookverbod uitvaardigen. Ook mag hij zijn medewerkers verbieden om rookpauzes te houden. De werkgever heeft natuurlijk geen zeggenschap over de vrije tijd van zijn personeel, dus roken in een – niet doorbetaalde – pauze buiten het terrein van de werkgever kan niet worden verboden.

Het plompverloren uitvaardigen van een rookverbod zal – zeker door de rokers – niet met gejuich worden ontvangen. Door het verbod in het kader van de zorg voor het welzijn en de gezondheid van het personeel te plaatsen en rokers tijd en gelegenheid te geven om met roken te stoppen, wordt de kans van slagen vergroot. Een werkgever kan de rokers bijvoorbeeld een – door de werkgever betaalde en tijdens werktijd te volgen – stopcursus aanbieden en aangeven dat over drie maanden binnen het bedrijf een rookverbod geldt.

 

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht