UITNODIGING REGIONALE BIJEENKOMSTEN OOST

24 okt 2017 - FNV

UITNODIGING REGIONALE BIJEENKOMSTEN OOST


TIJD VOOR VERANDERING. DOE MEE!
De werkdruk neemt steeds verder toe. Mensen moeten op hun knieën naar de eindstreep omdat de AOW-leeftijd steeds sneller stijgt. Meer dan 35% van de mensen heeft een onzeker contract. En een nieuw kabinet lijkt daar niets aan te veranderen. Zij lijken vooral oog te hebben voor de aandeelhouder.

Het is tijd voor verandering! Doe mee.

Bouw mee aan de beweging die de strijd aan gaat voor een menswaardige maatschappij met respect voor iedereen. We gaan in de aanval om deze verandering te realiseren. Dat kunnen we alleen samen. En dus alleen als jij ook meedoet! Daarom nodigen we je uit om te bespreken hoe we verder bouwen aan een beweging die de strijd aan gaat om te winnen.

Zet dus vast twee data in je agenda: de bijeenkomsten in de regio Oost zijn op 15, 20, 21 en 30 november a.s. en de kick-off is op 13 januari 2018.

WAAROM EEN OFFENSIEF?
Het geld klotst tegen de plinten, we worden links en rechts ingehaald met aanmoedigingen voor hogere lonen. Toch gaat het allemaal niet zoals we willen. Inkomens stagneren, arbeidsvoorwaarden staan onder druk, werkdruk stijgt en flexibilisering neemt in een razend tempo toe. Collega’s worden steeds vaker elkaars concurrenten doordat de één goedkoper is dan de ander. Onze economie groeit, maar onze samenleving zit in een race naar beneden in de strijd om de laagste prijs. Een strijd die gevoerd wordt over de ruggen van werkenden én die onze verzorgingsstaat uitholt.

FUNDAMENTELE VERANDERING
Wij willen het verschil gaan maken in deze ontwikkelingen. Wij willen dat een vast contract weer gewoon is, dat je als jongere weer een toekomst kunt opbouwen, We willen een hoger minimumloon en we willen dat je op een fatsoenlijke leeftijd kunt stoppen met werken. Dat wil jij toch ook?

Dat kan alleen als we de oorzaken aanpakken die onze verzorgingsmaatschappij onder druk zet. Daar zijn fundamentele veranderingen voor nodig. We gaan daar extra op inzetten, maar we kunnen alleen voldoende kracht opbouwen als we onze krachten bundelen, en samen optrekken om Nederland te laten zien dat het zo niet langer kan. Dat plan wil het FNV bestuur graag aan jullie voorleggen. Om je mening te vragen, en om jou te betrekken. Want samen gaan we hele bijzondere dingen doen! Dus doe mee!

MELD JE AAN!
Op onderstaande data is ons bestuur in jouw regio om het plan met jou te delen. Doe je mee? We vinden het fijn als je je van tevoren aanmeldt, maar natuurlijk blijven late beslissers ook zonder aanmelding welkom.

Alle bijeenkomsten beginnen om 19:30 uur, met inloop vanaf 19:00 uur.

• Arnhem-Food valley: woensdag 15 november 2017,
   locatie volgt in bevestigingsmail, meld je hier aan.
• Deventer-Zwolle: maandag 20 november 2017,
   locatie volgt in bevestigingsmail, meld je hier aan.
• Achterhoek: dinsdag 21 november 2017,
   locatie volgt in bevestigingsmail, meld je hier aan.
• Nijmegen: donderdag 30 november 2017,
   locatie volgt in bevestigingsmail, meld je hier aan.

We hopen je te zien op één van de bijeenkomsten!

NB. Deze serie bijeenkomsten is een vervolg op de bijeenkomsten die georganiseerd zijn voorafgaand aan het congres van 11 mei 2017. Als deelnemer heb je daar, als het goed is, eerder een mail over ontvangen. Niet gehad, of gewoon benieuwd? Je kunt de resultaten hier teruglezen. Het congresbesluit, zoals vastgesteld door het Ledenparlement op 16 juni jl. vind je hier.

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht