Vraag & Antwoord: Korte mouwen

26 sep 2017 - (Nieuwsbrief DFT, De Financiële Telegraaf, 26-09-2017)

Vraag & Antwoord: Korte mouwen

Ik heb een bedrijf waarin etenswaren worden vervaardigd. Vanwege veiligheid en hygiëne moet personeel dat eten vervaardigt, korte mouwen dragen. Een medewerkster wil dat vanuit haar geloofsovertuiging niet meer doen. Wat nu?

Een werkgever heeft instructierecht dat hem – onder meer – het recht geeft om het dragen van bedrijfskleding te verplichten. Ook mag een werkgever voorschriften geven over het uiterlijk. Hoe ver een werkgever daarin mag gaan, hangt af van de omstandigheden, van het concrete geval en van het doel van het voorschrift. Bij kledingvoorschriften uit veiligheids- of hygiëne overweging, mag een werkgever verder gaan dan wanneer ‘slechts’ sprake is van een commercieel doel.

In dit geval is de kans groot dat een werkgever ook van zijn religieuze medewerkers mag verlangen dat ze korte mouwen dragen. Als de medewerkster dat echt niet wil, moet gekeken worden naar een andere oplossing. Is die er niet, dan moet gezocht worden of binnen het bedrijf een andere passende functie voorhanden is waarin dit probleem niet speelt. Als dat ook niet lukt, dan zal beëindiging van het dienstverband waarschijnlijk redelijk zijn.

 

 

 

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht