Vraag & Antwoord: Nieuwe proeftijd

22 aug 2017 - (Nieuwsbrief DFT, De Financiële Telegraaf, 22-08-2017)

Vraag & Antwoord: Nieuwe proeftijd

Wij hebben een half jaar geleden een medewerker receptie aangenomen. Wij denken dat ze meer in haar mars heeft, dus willen we haar de functie van accountmanager aanbieden. Nu willen we eigenlijk een proeftijd in het nieuwe contract opnemen. Mag dat?

Als sprake is van een andere functie die echt hele andere vaardigheden en verantwoordelijkheden van de werknemer vraagt dan de huidig functie, dan mag inderdaad (opnieuw) een proeftijd in de arbeidsovereenkomst voor de nieuwe functie worden opgenomen.

Een proeftijd is een korte periode waarin partijen kunnen ervaren of het dienstverband is wat men ervan had verwacht. Als het toch blijkt tegen te vallen, dan kan de arbeidsovereenkomst per direct en zonder gevolgen worden opgezegd. Deze ’rechteloze’ periode mag in principe alleen in de eerste arbeidsovereenkomst tussen een werkgever en een werknemer overeengekomen worden. Na die tijd weten de twee immers wat ze aan elkaar hebben.

Als uitzondering geldt de situatie waarin de werkgever niet kan weten of de werknemer geschikt is voor het werk en de werknemer niet kan weten of hij de nieuwe functie aan kan en leuk genoeg vindt.

 

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht