Gemeenten starten gezamenlijke bedrijfsvoering

25 jul 2017 - (website Binnenlandsbestuur 24-7-2017)

Gemeenten starten gezamenlijke bedrijfsvoering

Gemeenten Arnhem, Renkum en Rheden zijn een gezamenlijke bedrijfsvoeringorganisatie gestart. De drie Gelderse gemeenten werken onder de naam ‘De Connectie’ samen op gebied van onder meer belasting, administratie en inkoop- en aanbesteding.

Bedrijfsvoering 

De Connectie moet de drie gemeenten een groot aantal werkzaamheden uit handen nemen. Het gaat onder meer om financiële- en personeelsadministraties, facilitaire zaken, ICT, postverwerking, secretariaatswerkzaamheden, inkoop- en aanbesteding en de gemeentelijke belastingprocessen, zo melden de gemeenten in een persbericht. ‘De Connectie zorgt ervoor dat de gemeenten zich nog beter kunnen concentreren op hun inwoners, ondernemers en organisaties.’

‘Samenleving stelt hogere eisen’

De gemeenten voelden zich genoodzaakt om hun krachten te bundelen met bedrijfsvoering. Volgens de gemeenten wordt het takenpakket van een gemeentelijke organisatie steeds groter en complexer, met hogere eisen die de samenleving stelt aan de kwaliteit van de gemeentelijke dienstverlening. Door samen te werken wordt er een beter antwoord gegeven op de uitdagingen van een gemeente, verwachten Renkum, Rheden en Arnhem.

De Connectie telt zo'n 350 professionals en heeft een begroting van bijna veertig miljoen euro. De organisatie is razendsnel van de grond gekomen. De definitieve besluitvorming vond in maart 2017 plaats.

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht