Vraag & Antwoord: Ziekmelding

27 jun 2017 - (Nieuwsbrief DFT, De Financiële Telegraaf, 20-06-2017)

Vraag & Antwoord: Ziekmelding

Een medewerker heeft zich twee weken geleden ziek gemeld. Nu heeft hij al drie keer zijn afspraak bij de bedrijfsarts afgezegd en op de laatste afspraak is hij zonder afzegging niet verschenen. Is dit een basis voor ontslag?

Ontslaan kan (nog) niet. De wetgever heeft werkgevers instrumenten in handen gegeven om werknemers te bewegen zich aan de verzuimregels te houden. De werkgever moet eerst minder ingrijpende middelen inzetten, alvorens naar een zwaarder middel, zoals ontslag, te grijpen.

De werkgever kan het loon van de werknemer opschorten zolang hij zich niet aan de verzuimregels houdt. Hierdoor is immers niet te beoordelen of de werknemer ziek is en recht heeft op ziekengeld.

Hij moet de werknemer wel eerst schriftelijk waarschuwen en een laatste kans geven om zijn arbeidsongeschiktheid alsnog door de bedrijfsarts te laten beoordelen. Als de werknemer vervolgens niet bij de bedrijfsarts verschijnt, kan de werkgever de loonbetaling stopzetten. Let op! Zodra de werknemer wèl naar de bedrijfsarts gaat en hij blijkt inderdaad arbeidsongeschikt te zijn, moet het loon alsnog, met terugwerkende kracht, worden betaald.

 

 

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht