Vraag & Antwoord: Naaktmodel

27 jun 2017 - (Nieuwsbrief DFT, De Financiële Telegraaf, 20-06-2017)

Vraag & Antwoord: Naaktmodel

Ik heb een theaterschool en iemand attendeerde mij erop dat één van mijn dramadocenten zichzelf aanbiedt als naaktmodel. Hij heeft een website met ‘voorbeeldfoto’s’. Ik vind dat ongepast. Kan ik hem ontslaan wegens ongepast gedrag?

Ontslag van een werknemer op grond van dingen die hij in zijn privétijd doet, is veel lastiger dan iemand ontslaan op grond van iets dat hij in het kader van zijn dienstverband doet of heeft gedaan. Een nevenwerkzaamhedenbeding in een arbeidsovereenkomst, kan een werkgever meer kans van slagen geven in een ontslagprocedure, als de werknemer de nevenwerkzaamheden niet heeft gemeld. Dan zal wel eerst een goed gesprek met de werknemer gevoerd moeten worden. Misschien is hij bereid om zijn modellencarrière op te geven.

In een vergelijkbare zaak oordeelde een Rotterdamse kantonrechter; ’ dat - kijkend naar de tijdsgeest vanuit de hedendaagse televisieprogramma’s, reclames, muziekclips e.d. - niet valt in te zien dat model- en stripactiviteiten het naar behoren functioneren van een muziekdocent in de weg zou staan’. Hij vond naaktfoto’s en strippen dus sowieso geen geldige ontslagreden.

 

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht