Vraag & Antwoord: Opgepakt

17 mei 2017 - (Nieuwsbrief DFT, De Financiële Telegraaf, 16-05-2017)

Vraag & Antwoord: Opgepakt

De moeder van één van mijn medewerkers belde dat haar zoon niet komt werken; hij is opgepakt door de politie. Ze vertelde dat het nog wel een aantal dagen kan duren, omdat hij in voorlopige hechtenis is genomen. Niemand kan (of wil) mij vertellen waarvan hij wordt verdacht. Kan ik hem ontslaan wegens werkweigering?

Van werkweigering is sprake als een werknemer hardnekkig weigert om aan een redelijk verzoek van de werkgever te voldoen. Dat is hier niet aan de orde; de werknemer weigert niet om te komen werken, het is voor hem onmogelijk. Ontslag op grond van werkweigering kan dus niet.

Verdacht zijn van een strafbaar feit kan ook geen reden voor ontslag zijn. Pas als een werknemer (onherroepelijk) is veroordeeld, kan ontslag een optie zijn, maar zelfs dan is dat niet zeker. In dit geval is nog niet duidelijk waarvan de werknemer wordt verdacht, zodat ontslag sowieso ‘te vroeg’ is.

De loonbetaling mag wel worden stopgezet zolang de werknemer niet komt werken; dat de werknemer is opgepakt en in voorlopige hechtenis is genomen, is zijn probleem en dan geldt; geen arbeid, geen loon!

 

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht