FNV: Hoger loon voor jongeren is oplossing leeftijdsdiscriminatie

17 mei 2017 - (de Gelderlander 14-05-2017)

FNV: Hoger loon voor jongeren is oplossing leeftijdsdiscriminatie

Alleen door de grote loonverschillen tussen 15-, 18- en 21-jarigen op te heffen kun je iets doen aan leeftijdsdiscriminatie bij supermarkten. Dat zegt Peter van der Put van vakbond FNV.  ,,Het wettelijk minimumjeugdloon van een 15-jarige is nog geen 40 procent van wat een 21-jarige minimaal verdient.’’

Er zijn inmiddels wetsveranderingen ingezet, zo begint het volwassen loon binnenkort bij 21 jaar. Dat is niet genoeg, vindt Van der Put. Het volwassen loon moet bij 18 jaar beginnen en het minimumjeugdloon moet omhoog.

Van der Put reageert daarmee op een uitspraak van het College voor de Rechten van de Mens, waarin Albert Heijn schuldig wordt bevonden aan leeftijdsdiscriminatie. De supermarktketen werft voor bepaalde functies ten onrechte enkel onder studenten en scholieren, stelt het college. Albert Heijn zegt dat iedereen vrij is om op elke vacature te solliciteren en dat brieven 'zonder aandacht voor leeftijd' in behandeling worden genomen.

Verboden

Iemand op basis van leeftijd een baan weigeren is verboden. In de praktijk wordt 15-jarigen meestal drie maal een tijdelijk contract aangeboden. Een eventueel vierde contract moet volgens de wet voor onbepaalde tijd zijn, maar zover komt het dan niet, weet Van der Put. Deze praktijken zijn bij meer supermarkten gangbaar, niet alleen bij Albert Heijn. 

Cao

Hogere lonen betekent volgens de FNV niet dat daardoor de prijzen voor de consument zullen stijgen. ,,De supermarkten draaien de laatste jaren met stijgende omzetten. De lonen zijn niet in die mate mee gestegen, dus daar is nog ruimte.’’ Of de supermarkten dat ook vinden, moet de komende maanden blijken. De onderhandelingen voor een nieuwe cao zijn net begonnen. 

Albert Heijn heeft in een reactie op de uitspraak van het College voor de Rechten van de Mens aangegeven snel met passende maatregelen te komen. 

 

 

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht