Vraag & Antwoord: Vader

28 mrt 2017 - (Nieuwsbrief DFT, De Financiële Telegraaf, 28-03-2017)

Vraag & Antwoord: Vader

Een van onze medewerkers staat op het punt vader te worden. Hij wil maximaal gebruik maken van de verlofregeling. Ik heb zitten googelen wat dat inhoudt, maar snap er weinig van. Op hoeveel dagen heeft hij recht en welke zijn betaald en welke onbetaald?

De verlofregeling voor partners van vrouwen die zijn bevallen zit ingewikkeld in elkaar. De partner heeft recht op calamiteitenverlof als de bevalling zich aandient en tijdens de bevalling. De werkgever moet het loon van de werknemer doorbetalen. Het verlof duurt zolang de bevalling duurt.

Vanaf de dag na de bevalling heeft de werknemer recht op twee dagen kraamverlof, ook wel vaderschapsverlof genoemd. Ook tijdens deze dagen moet het loon worden doorbetaald.

Hiernaast mag de werknemer nog drie dagen onbetaald partnerverlof opnemen. Beide verloven moeten binnen vier weken na thuiskomst van de baby/thuisbevalling worden opgenomen.

Er ligt een plan klaar om het kraamverlof met drie dagen uit te breiden. Deze dagen worden door de overheid betaald. Deze regeling gaat pas per 1 januari 2019 in.

                                 

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht