Vraag & antwoord: Opleiding

28 feb 2017 - (Nieuwsbrief DFT, De Financiële Telegraaf, 28-02-2017)

Vraag & antwoord: Opleiding

Een van onze medewerkers heeft afgelopen jaar een dure opleiding gevolgd. Nu heeft hij vorige week opgezegd om – met zijn diploma onder zijn arm – bij een concurrent te gaan werken. Kunnen wij de opleidingskosten op hem verhalen?

Dat kan alleen als met deze medewerker een studiekostenovereenkomst is aangegaan. Is dat niet het geval, dan kunnen de kosten niet worden verhaald.

Het is dus raadzaam om aan medewerkers die een (dure) cursus of opleiding willen volgen, de voorwaarde te stellen dat zij vooraf een studiekostenbeding ondertekenen. Daarin kan worden opgenomen dat de werknemer, als hij het bedrijf verlaat tijdens of relatief kort na het afronden van zijn cursus of opleiding, de studiekosten moet terugbetalen aan de werkgever.

De terugbetaalregeling moet gestaffeld zijn; bij uitdiensttreding tot een jaar na het behalen van het diploma moet 100% van de kosten worden terugbetaald, na twee jaar 75%, na 3 jaar 50% enz. Naast een studiekostenbeding, kan de werkgever de werknemer ook nog vragen om een concurrentiebeding te ondertekenen dat voorkomt dat hij met zijn kennis naar de concurrent gaat.

 

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht