Vraag & Antwoord: Geschorst

11 feb 2017 - (Nieuwsbrief DFT, De Financiële Telegraaf, 09-02-2017)

Vraag & Antwoord: Geschorst

We staan op het punt om een van onze medewerkers te schorsen, omdat we hem verdenken van fraude. We gaan een onderzoek instellen en kunnen zijn aanwezigheid daar niet bij gebruiken. Nu heeft hij volgende week vakantie ingepland. Mogen we deze vakantiedagen van zijn vakantiedagentegoed afschrijven of vallen die onder de schorsing?

Als een werkgever een werknemer schorst – of ‘op non-actief stelt’ of ‘vrijstelt van zijn werkzaamheden’ (andere termen voor dezelfde wettelijke maatregel) – dan moet hij het loon in principe gewoon doorbetalen. Vaste vergoedingen, privégebruik van een bedrijfsauto en van een mobiele telefoon vallen daar ook onder.

Het is ook niet toegestaan om de periode van de schorsing op het vakantiedagentegoed in te houden, tenzij de werknemer het daarmee eens is. De werknemer heeft immers niet om de schorsing gevraagd, waardoor het afschrijven van die dagen als vakantie niet redelijk is. Als de werknemer zijn vakantie vóór zijn schorsing al heeft geregeld en hij heeft daadwerkelijk vakantie genoten, dan is afschrijving van die vakantiedagen normaal gesproken wel redelijk.

 

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht