FNV peilt misstanden Primark-medewerkers na klachten over intimidatie

11 feb 2017 - (De Gelderlander 11-02-2017)

FNV peilt misstanden Primark-medewerkers na klachten over intimidatie

Vakbond FNV Handel vraagt in een enquête naar misstanden onder medewerkers van Primark, zoals in Arnhem en Nijmegen. Vanuit de vestiging in Groningen is geklaagd over werkdruk, intimidatie en het negeren van gezondheidsklachten. Er is kritiek op het handboek van de goedkope modeketen, met eigen regels over ziekmelden en vakantiedagen.

Vakbondsbestuurder Niels Suijker zei zaterdagochtend dat de enquête 210 keer was ingevuld en dat daar twee reacties bij zaten uit Arnhem en elf uit Nijmegen. "Dat is mijns inziens nog te weinig om nu al conclusies uit te trekken voor specifiek deze vestigingen", aldus Suijker. "Het algemene beeld van alle respondenten is wel dat de klachten bij Primark groot zijn."

FNV kampt met twee problemen: weinig Primark-medewerkers zijn vakbondslid, anders dan bij een traditioneel bedrijf als de Hema en in ons land is geen aanspreekpunt. Er wordt snel verwezen naar het hoofdkantoor in het Ierse Dublin.

Werk je bij een Primarkvestiging in Arnhem of Nijmegen of heb je daar gewerkt, en wil je je verhaal doen, mail dan naar online@gelderlander.nl.

 

 

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht