Vraag & Antwoord: Vakantie

13 jan 2017 - (Nieuwsbrief DFT, De Financiële Telegraaf, 12-01-2017)

Vraag & Antwoord: Vakantie

Een van onze fulltimers wil aankomende maart vier weken op vakantie. Hij heeft in 2016 al zijn vakantiedagen opgemaakt. Onze medewerkers krijgen jaarlijks vijf weken vakantie, maar hoe zit dat met de opbouw van vakantiedagen? Kan hij in maart al vier weken vakantie opnemen?

Vakantiedagen worden – althans formeel gezien – niet aan het begin van een kalenderjaar aan medewerkers toegekend, aldus een arbeidsrechtjurist voor XpertHR. Een werknemer heeft wettelijk gezien jaarlijks recht op vier vakantieweken; werkt iemand vijf dagen per week, dan heeft hij dus recht op twintig vakantiedagen per jaar, werkt hij twee dagen per week, dan heeft hij jaarlijks recht op acht vakantiedagen. In veel gevallen kennen werkgevers hun medewerkers extra vakantiedagen toe. Deze dagen heten daarom ‘bovenwettelijke vakantiedagen’.

Deze medewerker heeft na twee maanden werken dus pas 2/12 van zijn jaarlijkse vakantietegoed opgebouwd. In maart kan hij in feite dus nog geen vier weken vakantie opnemen, maar slechts 4,2 vakantiedagen. Veel werkgevers staan medewerkers wel toe om nog niet opgebouwde vakantiedagen alvast op te nemen. In dat geval is het raadzaam om (schriftelijke) afspraken te maken over verrekening van teveel genoten vakantiedagen bij eventuele beëindiging van het dienstverband. Dat is namelijk geen automatisme.

 

 

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht