Vraag & Antwoord: Functioneringsgesprek

21 jan 2017 - (Nieuwsbrief DFT, De Financiële Telegraaf, 17-01-2017)

Vraag & Antwoord: Functioneringsgesprek

Ik heb een onderneming met vijf vaste medewerkers en wat tijdelijke arbeidskrachten. Nu vertelde mijn boekhouder dat ik functioneringsgesprekken moet gaan voeren. Ben ik hiertoe verplicht?

In de wet staat geen letterlijke verplichting voor werkgevers om functioneringsgesprekken met medewerkers te voeren, aldus een arbeidsrechtjurist voor XpertHR. Het is wel verstandig en zeer aan te raden om jaarlijks of – beter nog – halfjaarlijks met alle medewerkers te bespreken én schriftelijk vast te leggen wat goed gaat, wat beter kan én wat beter moet.

De wet bepaalt namelijk wel dat als een werkgever een werknemer wil ontslaan vanwege disfunctioneren, hij moet aantonen dat hij de werknemer tijdig heeft laten weten ontevreden te zijn over diens functioneren. Dat kan met de gespreksverslagen.

Bovendien moet de werknemer in de gelegenheid zijn gesteld om zijn functioneren te verbeteren. Ook dit zijn onderwerpen die in functioneringsgesprekken aan de orde moeten komen. Daarnaast bieden ze de gelegenheid om medewerkers te complimenteren voor goed werk en om te spreken over toekomstplannen.

 

 

 

 

 

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht