'Voorwerkers' scheppen nieuwe banen in regio Arnhem

07 jan 2017 - (De Gelderlander 31-12-2016)

'Voorwerkers' scheppen nieuwe banen in regio Arnhem

Drie voormalige medewerkers van Presikhaaf Bedrijven in Arnhem willen met hun nieuwe sociale onderneming de Voorwerkers zo'n 100 mensen aan het werk helpen die als 'moeilijk bemiddelbaar' bekend staan.

„We hebben na onze oprichting in september inmiddels banen gevonden voor negen mensen afkomstig uit Arnhem, Zevenaar, Westervoort en Zutphen", vertelt Eric Masela, een van de drie initiatiefnemers.

Schoolmeubelen
Het gaat om mensen die van de sociale werkvoorziening afkomstig zijn en mensen met een uitkering Participatiewet (voorheen bijstand en andere regelingen). Ze voeren nu in een team diverse opdrachten uit voor het bedrijfsleven waaronder het opknappen van schoolmeubelen voor R&S de schoolinrichter uit Rheden.

Winst
De Voorwerkers hebben ervaring in de verkoop van produkten, werving van opdrachtgevers en leiding geven aan mensen. Ze hopen met werk in de assemblage en montage vele banen te scheppen om de maakindustrie van dienst te zijn en wel zo dat 'zij hun produktie niet onnodig naar het goedkopere buitenland hoeven te verplaatsen', aldus Masela. „We werken op commerciële basis met het doel om winst te maken."

Ambities
Hij erkent dat de mislukte overname van Presikhaaf Bedrijven door de sociale onderneming GoedWerkt hun ambities wat hebben getemperd. GoedWerkt was al in gesprek met ons als mogelijke partner. We willen natuurlijk graag betrokken worden in een nieuw scenario van de tien betrokken gemeenten voor de afbouw van de sociale werkvoorziening. De contacten zijn al gelegd."

 

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht