Vraag & Antwoord: Voorschot

03 dec 2016 - (Nieuwsbrief DFT, De Financiële Telegraaf, 29-11-2016)

Vraag & Antwoord: Voorschot

Een van mijn medewerksters wil vijf dagen vrij nemen omdat haar zus gaat trouwen; voor de voorbereidingen, jurk kopen en de bruiloft zelf. Ze heeft geen vakantiedagen meer. Moet ik haar vrij geven?

In principe hoeft een werkgever een werknemer geen voorschot op zijn vakantiedagen te geven, aldus een arbeidsrechtjurist voor XpertHR. Maar er kunnen omstandigheden zijn die maken dat een werkgever de aanvraag voor een vrije dag niet kan weigeren.

De dag van de bruiloft van de zus is zo’n voorbeeld. De werkneemster moet daar bij kunnen zijn. De werkgever kan dat oplossen door een voorschot te geven op de vrije dagen voor volgend jaar of hij kan een dag onbetaald verlof aanbieden. Bij parttime werk kan mogelijk een dag geruild worden.

Let op! Sommige cao’s of arbeidsvoorwaardenreglementen kennen werknemers een extra vrije dag toe voor de bruiloft van een naaste. De vrije dagen voor de voorbereidingen en het kopen van een jurk zijn een ander verhaal. Dat kan zij ook doen op dagen waarop zij niet werkt, waardoor minder snel van de werkgever wordt verwacht dat hij daaraan meewerkt.

 

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht