Vraag & Antwoord: Schorsing

23 dec 2016 - (Nieuwsbrief DFT, De Financiële Telegraaf, 20-12-2016)

Vraag & Antwoord: Schorsing

We hebben één van onze medewerkers geschorst wegens het meermaals overtreden van ons algehele rookverbod. Nu vordert hij loon en gebruikmaking van zijn leaseauto tijdens zijn schorsing. Heeft hij daar recht op?

Schorsing is volgens de Hoge Raad een omstandigheid die voor risico van de werkgever behoort te komen. Dat betekent dat de werkgever in beginsel tijdens een schorsing het loon van de werknemer moet doorbetalen, óók als de werknemer de schorsing aan zichzelf te wijten heeft, aldus een arbeidsrechtjurist voor XpertHR. Dit kan anders zijn als de werknemer tijdens zijn schorsing niet bereid was om te werken of omdat hij niet beschikbaar was om te werken. Daarvan kan bijvoorbeeld sprake zijn als het rijbewijs van een vrachtwagenchauffeur is ingenomen wegens rijden onder invloed. Hij kan zijn werk dan niet doen

Wat betreft het gebruik van de leaseauto geldt dat de werknemer in principe recht houdt op gebruik van de auto als hij die normaal gesproken ook privé mag gebruiken. Het privégebruik van de auto moet worden gezien als loonbestanddeel, dat dus doorbetaald moet worden tijdens een schorsing. Als privégebruik niet is overeengekomen, dan heeft de werknemer tijdens zijn schorsing geen recht op gebruikmaking van de auto.

 

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht