Mislukking dreigt voor overname Presikhaaf Bedrijven

30 dec 2016 - (De Gelderlander 19-12-2016)

Mislukking dreigt voor overname Presikhaaf Bedrijven

De overname van de regionale werkvoorziening Presikhaaf in Arnhem door de sociale onderneming GoedWerkt staat op losse schroeven. De onderhandelingen zitten in het slop. De FNV dreigt met acties.

Bestuurder Miekie Awater van de FNV doet vanavond tijdens de gemeenteraadsvergadering in Arnhem een noodoproep aan de raadsleden om hun wethouders en colleges aan te sporen om de vastgelopen onderhandelingen te heropenen. „Naar wat wij hebben begrepen willen de vertegenwoordigers van de gemeenten dat GoedWerkt alle risico's draagt van de overname van de mensen van Presikhaaf. De gemeenten willen geen bijdrage leveren. Dat is een absurde eis. De gemeenten hebben geld gekregen van het rijk om alles om te vormen.”

Oordeel
De FNV beraadt zich op acties als de gemeenten daadwerkelijk afzien van overdracht van de Presikhaaf aan Goed Werkt.

Voorzitter Hans Sluiter van het dagelijks bestuur van Presikhaaf Bedrijven wenst zich niet uit te laten over de kwestie. „We leggen vrijdag het resultaat van de onderhandelingen voor aan het algemeen bestuur van Presikhaaf. Dat bestuur zal dan oordelen of de onderhandelingen mislukt zijn of niet."

Personeel
Ook voorzitter Dick de Jong van de Ondernemingsraad wil niet reageren. Hij kondigt aan dat dinsdag het personeel wordt ingelicht. Er werken 2.654 mensen bij Presikhaaf Bedrijven.

Veel mensen van Presikhaaf rekenden tot nu toe op daadwerkelijke overname door GoedWerkt. Awater vindt het triest dat er nu opnieuw een tijd dreigt aan te breken vol grote onzekerheid.

Vragen
Raadslid Mark Coenders van GroenLinks willen vanavond vragen stellen over de kwestie in de gemeenteraad van Arnhem. „GoedWerkt had een goede koers uitgezet. Wat we nu horen dreigt weer de zoveelste bron van grote onrust te worden.”

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht