Mijn vraag: Hoofdprijs

10 dec 2016 - (Nieuwsbrief DFT, De Financiële Telegraaf, 09-12-2016)

Mijn vraag: Hoofdprijs

Een van mijn medewerkers heeft de hoofdprijs in een loterij gewonnen. Hij kwam gisteren triomfantelijk naar mij toe en zei: „Ik neem per direct ontslag”. Goeie grap, dacht ik, maar hij meent het serieus! Hij moet echter nog een aantal zaken afronden en overdragen. Kan ik hem daartoe dwingen?

Als een werkgever zijn medewerker op staande voet ontslaat, dan kan hij gedwongen worden hem weer tot het werk toe te laten als het ontslag onterecht blijkt. Andersom geldt dat niet. Als een werknemer ten onrechte ontslag op staande voet neemt – daarvan is hier in feite sprake  dan kan de werknemer niet worden gedwongen om weer aan het werk te gaan, aldus een arbeidsrechtjurist voor XpertHR.

Het enige ‘dwangmiddel’ dat de werkgever ter beschikking staat is dat hij schadevergoeding van de werknemer kan vorderen. Een goed gesprek met de werknemer waarin de werkgever aangeeft dat hij ofwel zijn werk fatsoenlijk afrondt en overdraagt of aan de werkgever schadevergoeding betaalt, kan werknemers vaak wel overreden. In dit geval zal geld geen rol (meer) spelen voor de werknemer. Meer dan deze werknemer vriendelijk doch dringend verzoeken zijn collega’s niet in de steek te laten, zit er dus helaas niet in.

 

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht