Grootste belastingservice bestaat 50 jaar. FNV zet belastinginvullers in de spotlights

03 dec 2016 - FNV

Grootste belastingservice bestaat 50 jaar. FNV zet belastinginvullers in de spotlights

De FNV-belastingservice bestaat 50 jaar. Jaarlijks helpen 4500 FNV-leden en medewerkers ruim 200.000 mensen met hun aangifte; zo voorkomen zij dat mensen geld laten liggen – vaak gaat het om honderden euro’s. De FNV heeft de grootste belastingservice van Nederland. Dit najaar zet de FNV tijdens tien bijeenkomsten op verschillende plaatsen in het land belastinginvullers in de spotlights.

Supertrots

‘Als iemand de belastingaangifte makkelijker maakt, dan zijn dat deze FNV’ers. Heel dankbaar werk, want voor veel mensen is het best ingewikkeld om aangifte te doen. De FNV is supertrots op de vrijwilligers, op al hun kennis en inzet. Alle reden om hen in het zonnetje te zetten’, zegt Leo Hartveld uit het FNV-bestuur.

Vakbondshuizen

Elk belastingaangifteseizoen heeft de FNV zo’n 450 invullocaties. Vrijwilligers krijgen scholing van de FNV om mensen met hun aangifte te helpen. De komende jaren zullen de invullocaties meer en meer plaatsvinden in de FNV-vakbondshuizen. De vakbondshuizen zijn ontmoetingsplaatsen en actiecentra voor leden en niet-leden en bieden naast de belastingservice onder meer inloopspreekuren en loopbaanadvies.

 

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht