GoedWerkt blijft interesse tonen in sociale werkvoorziening Arnhem

30 dec 2016 - (De Gelderlander 29-12-2016)

GoedWerkt blijft interesse tonen in sociale werkvoorziening Arnhem

De sociale onderneming GoedWerkt uit Amsterdam blijft interesse tonen in deelname aan de sociale werkvoorziening in Arnhem of omringende gemeenten. De deur is zeker niet dicht, zo laat Frank Verheul namens de stichting weten.

Afgelopen vrijdag haalden gemeenten een streep door de voorgenomen overname van Presikhaaf Bedrijven door GoedWerkt. De politici in het algemeen bestuur achten overname veel te riskant. Verheul achtte wel degelijk samenwerking mogelijk en betreurt het besluit.

Eigen werkbedrijf
De gemeente Arnhem bereidt zich nu voor op de oprichting van een eigen werkbedrijf, waar andere gemeenten zich bij aan kunnen sluiten. Arnhem zet daarbij tegelijkertijd de deur open voor samenwerking met andere instellingen. „GoedWerkt valt daar natuurlijk ook onder”, laat een woordvoerder weten. Verheul reageert: „Indien wij worden benaderd zullen we ons serieus beraden over samenwerking met Arnhem of een van de andere gemeenten. Wij vinden het heel jammer dat samenwerking met het bestuur van Presikhaaf Bedrijven niet tot stand is gekomen.”

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht