Vraag & Antwoord: Werken op zondag

19 nov 2016 - (Nieuwsbrief DFT, De Financiële Telegraaf, 18-11-2016)

Vraag & Antwoord: Werken op zondag

Wij willen onze productiecapaciteit uitbreiden. Een van de mogelijkheden die we onderzoeken is doorwerken op de zondagen. Kunnen we onze medewerkers verplichten om op zondag te werken en ben ik verplicht om daar een toeslag voor te betalen?

Wettelijk gezien is een werkgever niet verplicht om voor werken op zondag een toeslag te betalen, aldus een arbeidsrechtjurist voor XpertHR. Wel kan het zo zijn dat die verplichting bestaat op grond van de geldende cao, de algemene bedrijfsregels of de individuele arbeidsovereenkomst.

Of een werknemer verplicht kan worden om op zondagen te werken hangt af van de omstandigheden. In bepaalde branches, waar werken op zondag er nu eenmaal bij hoort, zoals in de horeca, bij de hulpdiensten en in de zorg, kan een werknemer wel worden verplicht om op zondag te werken.

Dat geldt ook als werken op zondag in de cao is geregeld. Is dat niet het geval, maar de bedrijfsomstandigheden zijn zodanig dat werken op zondag wel noodzakelijk is, dan mag de werkgever in principe van zijn werknemers verlangen dat zij instemmen met werken op zondagen. Daarbij geldt echter wel dat werknemers in principe recht hebben op 13 vrije zondagen per jaar.

 

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht