Vraag & Antwoord: Wederindiensttreding?

12 nov 2016 - (Nieuwsbrief DFT, De Financiële Telegraaf, 09-11-2016)

Vraag & Antwoord: Wederindiensttreding?

We hebben drie maanden geleden helaas afscheid moeten nemen van vier medewerkers wegens werkvermindering. Inmiddels hebben we een paar grote orders binnen gekregen, dus nu zijn we op zoek naar een nieuwe medewerker. Nu begrijp ik dat ik verplicht ben om één van de vier ontslagen mensen aan te nemen. Hoe zit dat?

De toestemming van het UWV om één of meer medewerkers te ontslaan wegens bedrijfseconomische redenen, wordt verleend met de zogenoemde wederindiensttredingsvoorwaarde, aldus een arbeidsrechtjurist voor XpertHR. Deze voorwaarde houdt in dat de werkgever verplicht is om – als hij binnen een half jaar een vacature voor dezelfde werkzaamheden beschikbaar heeft – de baan (eerst) aan de ontslagen werknemer(s) aan te bieden.

Als de werkgever zich niet aan de wederindiensttredingsvoorwaarde houdt, dan kan hem dat duur komen te staan. De gepasseerde ex-werknemer kan dan namelijk aan de rechter vragen om het ontslag alsnog te vernietigen. Als de rechter dat doet, dan moet de werkgever het (achterstallige) loon aan de werknemer betalen, bovendien is en blijft de werknemer dan dus gewoon in dienst. De werknemer kan de rechter ook vragen om aan hem een billijke vergoeding toe te kennen, als hij terugkeer niet ziet zitten.

 

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht