Vraag & Antwoord: Zwanger?!

10 okt 2016 - (Nieuwsbrief DFT, De Financiële Telegraaf, 04-10-2016)

Vraag & Antwoord: Zwanger?!

Drie weken geleden ben ik met een tijdelijke medewerkster verlenging van haar contract voor tien maanden overeengekomen. Ze gaat een medewerker vervangen die op wereldreis gaat. Nu heeft ze vanochtend verteld dat ze vijf maanden zwanger is en over 2,5 maand voor vier maanden met zwangerschapsverlof gaat! Ik vind het niet oké dat ze dat niet eerder heeft verteld. Kan ik die verlenging nog annuleren?

Nee, dat kan niet. Een werkgever mag bij het aangaan of verlengen van een arbeidsovereenkomst geen rekening houden met de zwangerschap van een werkneemster, aldus een arbeidsrechtjurist voor XpertHR.

Hoewel dat in de praktijk vaak anders is, mag het niet uitmaken voor het al dan niet verlengen van het contract of de werkneemster zwanger was of niet. De werkneemster is ook niet verplicht de werkgever voor of tijdens de onderhandeling over de verlenging van het arbeidscontract over haar zwangerschap te informeren.

Uiterlijk drie weken voor de ingangsdatum van haar zwangerschapsverlof dient ze de werknemer hierover te informeren. De werkneemster kan dus niets kwalijk worden genomen.

 

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht