Vraag & antwoord: Senior

22 okt 2016 - (Nieuwsbrief DFT, De Financiële Telegraaf, 20-10-2016)

Vraag & antwoord: Senior

Wij hebben vijf jaar geleden met een van onze medewerkers, die toen voor zijn pensioen stond, afgesproken dat hij blijft doorwerken. Nu is echter wat ons betreft de tijd gekomen om binnenkort afscheid van elkaar te nemen. Hij heeft er inmiddels bijna 50 dienstjaren op zitten. We hebben uitgerekend hoe hoog zijn transitievergoeding is en komen uit op maar liefst 35 maandsalarissen; bijna 2 ton! Moeten we dat echt betalen?

Nee, dat hoeft u niet te betalen, aldus een arbeidsrechtjurist voor XpertHR. Sowieso geldt een maximumbedrag van € 76.000 of – als dat meer is – één jaarsalaris. Maar bovendien is voor AOW- (of andere pensioengerechtigde-)medewerkers een uitzondering gemaakt. Werkgevers hoeven bij beëindiging van het dienstverband bij of na het bereiken van de pensioenleeftijd helemaal geen transitievergoeding te betalen.

Het beëindigen van een dienstverband met een pensioengerechtigde werknemer is – in vergelijking tot beëindiging van dienstverbanden van jonger personeel – sowieso aan minder strenge regels gebonden. Werkgevers kunnen het dienstverband bijvoorbeeld eenzijdig opzeggen; instemming van de werknemer, toestemming van het UWV of een uitspraak van de kantonrechter is daar niet voor nodig, tenzij het dienstverband is aangegaan na de pensioenleeftijd. Ook geldt een kortere opzegtermijn en gelden de meeste opzegverboden niet.

 

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht