Vraag & Antwoord: Concurrentie

01 okt 2016 - (Nieuwsbrief DFT, De Financiële Telegraaf, 30-09-2016)

Vraag & Antwoord: Concurrentie

Eén van mijn oud-medewerkers is in dienst getreden bij een concurrent van ons bedrijf. Wij zijn bang dat hij er straks met onze klanten vandoor gaat. Wat kunnen we hier aan doen? Hij heeft helaas geen concurrentiebeding.

Een oud-werknemer, die geen relatie- of concurrentiebeding heeft, mag in dienst treden bij een concurrerend bedrijf. Tegen de indiensttreding an sich is dus weinig te doen. Ook mag hij in dienst van zijn nieuwe werkgever gebruik maken van de kennis, kunde en ervaring die hij heeft opgedaan bij zijn oude werkgever, aldus een arbeidsrechtjurist voor XpertHR.

Maar er zijn wel grenzen. Zo mag de oud-werknemer geen bedrijfsgeheimen van zijn oud-werkgever onthullen of misbruiken om de klanten van de oud-werkgever binnen te halen. En hoewel hij niet hoeft weg te blijven bij alle klanten van zijn oud-werkgever, mag hij bijvoorbeeld niet met de klantenlijst van zijn oud-werkgever in de hand stelselmatig alle klanten afgaan en overal een prijs neerleggen die een paar procent onder die van de oud-werkgever ligt. Als hij dat wel doet, dan kan de oud-werkgever de rechter vragen om schadevergoeding en een concurrentieverbod. Hij zal dan wel voldoende bewijzen in handen moeten hebben.

 

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht