'Presikhaaf Bedrijven over naar GoedWerkt'

01 okt 2016 - (Website de Gelderlander.nl 30-09-2016)

'Presikhaaf Bedrijven over naar GoedWerkt'

Tien gemeenten in de regio Arnhem staan voor de keuze om de werkvoorziening Presikhaaf Bedrijven over te hevelen naar de sociale onderneming GoedWerkt. Het dagelijks bestuur van de werkvoorziening stelt voor snel te starten met de onderhandelingen.

Zware verliezen
GoedWerkt, een bedrijf dat gespecialiseerd is in banen voor mensen met een arbeidsbeperking, acht grondige reorganisatie nodig om een einde te maken aan de zware verliezen van Presikhaaf. Nu munt de voorziening uit in een 'zeer lage omzet per medewerker' tegenover 'fors hoge kosten' van de staf die hen begeleidt, aldus GoedWerkt.

De sociale onderneming wil af van de 'naar binnen gekeerde, hiërarchische organisatie'. De bureaucratie moet verdwijnen, medewerkers aangesproken op hun talenten, zo luidt de boodschap.

11 miljoen
De ontmanteling van Presikhaaf gaat de gemeenten zeker 11 miljoen euro kosten, zo verwacht het dagelijks bestuur van wethouders. 'GoedWerkt' belooft de bedrijfsvoering zo te vernieuwen dat de opbrengst van Presikhaaf dankzij de opdrachten vanuit het bedrijfsleven flink zal stijgen.

De sociale onderneming houdt de gemeenten voor dat ze zo tussen 2017 en 2021 30 miljoen euro zouden kunnen besparen.

 

 

 

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht