Vraag & Antwoord: Stagiair(e)s

24 sep 2016 - (Nieuwsbrief DFT, De Financiële Telegraaf, 20-09-2016)

Vraag & Antwoord: Stagiair(e)s

Wij willen meer met stagiair(e)s gaan werken. Hoe vermijd ik dat een stageovereenkomst wordt aangemerkt als een arbeidsovereenkomst?

Een (zuivere) stageovereenkomst is geen arbeidsovereenkomst. Daardoor hoeft het stagebedrijf geen loonheffingen af te dragen en heeft de stagiair(e) geen rechten en plichten die in het arbeidsrecht zijn geregeld, aldus een arbeidsrechtjurist voor XpertHR.

Wel moet duidelijk zijn dat het werk van de stagiair(e) voornamelijk gericht is op het uitbreiden van zijn/haar eigen kennis en het opdoen van ervaring in het kader van een opleiding. Staat het ‘leren’ tijdens de stage centraal, dan worden de werkzaamheden niet als ‘arbeid’ beschouwd. Ook de vergoeding speelt een rol. Als de stagiair(e) voor elk uur loon ontvangt, kan de Belastingdienst oordelen dat er sprake is van een dienstbetrekking. Als hij/zij een vergoeding per periode ontvangt is dat minder snel het geval en bij alleen een (onkosten)vergoeding is in principe nooit sprake van een dienstbetrekking. Voor de hoogte gelden geen harde normen. Deze moet ‘normaal’ zijn. Kijk dus uit met te hoge stagevergoedingen.

 

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht