Vraag & Antwoord: België

17 sep 2016 - (Nieuwsbrief DFT, De Financiële Telegraaf, 13-09-2016)

Vraag & Antwoord: België

Ons bedrijf heeft twee vestigingen in Nederland. Een van die vestigingen staat in de buurt van de Belgische grens. In die vestiging werkt een aantal medewerkers dat in België woont. Wij willen een medewerker die in België woont ontslaan. Hij heeft wel de Nederlandse nationaliteit en werkt dus ook in Nederland. Is er nog iets waar we rekening mee moeten houden?

Dat is er zeker, aldus een arbeidsrechtjurist voor XpertHR. In Europees verband is afgesproken dat bij een geschil over een arbeidsovereenkomst, de werkgever de werknemer alleen voor de rechter in diens woonland mag dagen. Wel is het recht van het land waarin gewoonlijk wordt gewerkt van toepassing. In dit geval moet de Belgische rechter naar Nederlands recht oordelen over het afscheid.

Een gekke situatie die veelal veel meer tijd in beslag neemt dan wanneer de Nederlandse rechter over deze situatie mag oordelen. Des te meer reden voor de werkgever om te bekijken of een regeling in der minne  zoals ontslag met wederzijds goedvinden of opzegging van het dienstverband met instemming van de werknemer – tot de mogelijkheden behoort.

 

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht