Mijn Vraag: kan ik laatkomers ontslaan?

20 aug 2016 - (Nieuwsbrief DFT, De Financiële Telegraaf, 17-08-2016)

Mijn Vraag: kan ik laatkomers ontslaan?

In de arbeidscontracten van onze medewerkers staat dat zij om half negen moeten beginnen. Wij zijn daar nooit heel streng in geweest maar inmiddels loopt het de spuigaten uit; mensen komen om negen uur op hun gemakje aanwandelen. Kan ik laatkomers ontslaan?

Nee, dat kan niet. Werkgevers hebben het recht om te bepalen hoe laat medewerkers moeten beginnen, maar om daar arbeidsrechtelijke sancties aan te kunnen verbinden, moeten zij die regels consequent hanteren, aldus een arbeidsrechtjurist voor XpertHR.

Deze werkgever heeft het zo ver laten komen dat medewerkers zich vrij voelen om (veel) later te beginnen dan de regels voorschrijven. Om daar iets tegen te doen, moet hij eerst de teugels aantrekken; hij moet zijn werknemers herinneren aan de geldende aanvangstijd en hen laten weten dat die regels voortaan strikt nageleefd worden. Hij moet controles toepassen en laatkomers steeds aanspreken.

Pas als binnen het bedrijf is ingedaald dat men op tijd moet zijn, kan de werkgever arbeidsrechtelijke sancties toepassen, waarbij een werknemer het erg bont moet maken wil hij ontslagen kunnen worden wegens te laat komen.

 

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht