Mijn Vraag: dure studie en naar concurrent?

13 aug 2016 - (Nieuwsbrief DFT, De Financiéle Telegraaf, 12-08-2016)

Mijn Vraag: dure studie en naar concurrent?

Een van mijn medewerkers wil een (dure) studie gaan volgen. Ik wil dat best financieren maar hoe voorkom ik dat hij straks met zijn diploma op zak naar de concurrent vertrekt?

Werkgevers kunnen in dat geval twee dingen doen, aldus een arbeidsrechtjurist voor XpertHR. Ten eerste kunnen zij met de werknemer een concurrentiebeding overeenkomen. Hierin kan de werkgever bijvoorbeeld opnemen dat de werknemer binnen een jaar na het einde van zijn dienstverband niet bij - of voor een concurrerende onderneming zal gaan werken. Let wel op, als de werknemer een tijdelijke arbeidsovereenkomst heeft, dan moet in het beding staan dat- en waarom het nodig is om een concurrentiebeding af te spreken, anders geldt het beding niet.

Ten tweede kan de werkgever met de werknemer afspreken dat, wanneer de werknemer kort na het halen van zijn diploma uit dienst treedt, hij de studiekosten aan de werkgever terugbetaalt. Deze terugbetaalregeling (studiekostenbeding) moet wel gestaffeld zijn, dus bijvoorbeeld bij uitdiensttreding tot een jaar na het behalen van het diploma moet 100% van de kosten worden terugbetaald, na twee jaar 75%, na 3 jaar 50% enz.

Beide bedingen moeten op papier staan en de werknemer moet er zijn handtekening onder zetten.

 

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht