Mijn Vraag: Transitievergoeding

16 jul 2016 - (Nieuwsbrief DFT, De Financiële Telegraaf, 12-07-2016)

Mijn Vraag: Transitievergoeding

Wij werken veel met uitzendkrachten en sommigen werken hier al tijden. Moeten we de uitzendkrachten die we inhuren ook de transitievergoeding betalen als zij twee jaar of langer bij ons gewerkt hebben?

Net als ’gewone’ werknemers hebben ook uitzendkrachten aanspraak op een transitievergoeding als hun totale arbeidsrelatie 24 maanden of langer heeft geduurd en op initiatief van de werkgever eindigt, aldus een arbeidsrechtjurist voor XpertHR. Niet de inlener, maar het uitzendbureau betaalt deze transitievergoeding.

De duur van de arbeidsrelatie wordt wel iets anders berekend: bij uitzendovereenkomsten met een uitzendbeding worden de perioden waarin de werknemer daadwerkelijk heeft gewerkt bij elkaar opgeteld. Een uitzendbeding biedt het uitzendbureau de mogelijkheid om de overeenkomst onmiddellijk te beëindigen bij het einde van de opdracht of ziekte van de uitzendkracht. Voor andere overeenkomsten geldt de duur van het contract, ongeacht of is gewerkt.

Uitzendbureaus nemen de mogelijkheid dat zij hun uitzendkrachten een transitievergoeding moeten betalen, mee in het tarief dat zij aan de inlener in rekening brengen.

 

 

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht