Mijn Vraag: Billijke vergoeding

02 jul 2016 - (Nieuwsbrief DFT, De Financiële Telegraaf, 22-06-2016)

Mijn Vraag: Billijke vergoeding

We zijn de mogelijkheden voor ontslag van een van onze medewerkers aan het inventariseren. Wij hebben wel wat steken laten vallen en begrijpen dat daardoor de kans aanwezig is dat we -naast de transitievergoeding - ook een billijke vergoeding aan de werknemer moeten betalen. Hoe hoog is deze 'billijke vergoeding'?

Als een werkgever ernstig verwijtbaar heeft gehandeld of nagelaten, dan kan hij inderdaad worden verplicht om een billijke vergoeding aan de werknemer te betalen, aldus een arbeidsrechtjurist voor XpertHR.

Van 'ernstig verwijtbaar gedrag' is niet zomaar sprake. Een werkgever moet dan bijvoorbeeld moedwillig hebben aangestuurd op een conflict, zijn re-integratieverplichtingen ernstig hebben verwaarloosd of de regels aan zijn laars hebben gelapt. Het is aan de rechter om te bepalen of sprake is van ernstig verwijtbaar gedrag, en - zo ja - of hij een billijke vergoeding toekent. Het bepalen van de hoogte ervan laat de wetgever aan de rechter over. De rechter mag dat doen aan de hand van de 'omstandigheden van het geval'. Een vage term die vooralsnog door kantonrechters en hoven zeer uiteenlopend wordt toegepast.


 

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht